Vzmetnice Marsen, kakovostna ležišča izdelana v Sloveniji

Pogosto zastavljena vprašanja

Lateks je snov, ki je sama po sebi izredno elastična in se zelo dobro prilagaja obliki telesa. S svojo celično strukturo in penjenjem zagotavlja odličen pretok zraka. Lateks je tudi zelo higieničen in antibakterijski. Poleg tega je lateks ležišče tudi antistatično in zato NE privablja prahu. V njem se NE zadržujejo bakterije, ki so razlog za nastanek in razvoj alergij, astme ali dražljivega nahoda.

Ležišče iz lateksa nudi maksimalno udobje in pravilno ortopedsko lego hrbtenici. Ležišče razbremeni medvretenčne diskuse, regenerira in sprošča hrbtne in vratne mišice.
Telesu omogoča normalen pretok krvi in prožnost ožilja in normalen pretok zraka.
Poleti, vas bo lateks ležišče prijetno hladilo, pozimi, vas bo prijetno ogrelo. Pri lateksu je uporaba  letvenih mrež obvezna zaradi boljšega zračenja.

1. Zakaj priporočate ležišče iz lateksa?

Lateks je popolnoma naraven material; je zelo zračen, prilagajoč ter ima zelo dolgo življenjsko dobo. Primeren je tudi za osebe z večjo telesno težo, saj se po dolgoletni uporabi ne poseda.

2. Kako prepoznamo razliko med naravnim lateksom in plastično maso? 

Na žalost zelo težko saj je veliko podobnih izdelkov. Glavni pokazatelj pa je, da ima lateksovo jedro obvezno odtisnjen žig na samem jedru, le tako je lateks naraven. Žal  samo certifikat ni dovolj.

3. Ali je potem certifikat brezpredmeten?

Ne nikakor ne, certifikat dokazuje, da je proizvajalec pridobil licenco za prodajo 100 % lateksa.  Vendar pa se pri proizvajanju lateksa izdeluje tudi mešanice lateksa, ki le tega žiga nimajo. Torej žig dokazuje čistost lateksa.

4. Opazil sem, da imate lateks ležišča razdeljene v tri skupine, zakaj?

  1. Lateks dunlop 80%-20%
  2. Lateks dunlop 100 % lateks
  3. Lateks talalay 100 % lateks natur origin

Mešanico lateksa 80% – 20% pogosto priporočamo mlajšim osebam, ker je manjša možnost potenja. Ležišče je cenejše in posledično bolj dostopno za vsak žep. Ležišče iz lateksa nudi maksimalno udobje in pravilno ortopedsko lego hrbtenici. Ležišče razbremeni medvretenčne diskuse, regenerira in sprošča hrbtne in vratne mišice. Telesu omogoča normalen pretok krvi in prožnost ožilja in normalen pretok zraka. Poleti, vas bo lateks ležišče prijetno hladilo, pozimi, vas bo prijetno ogrelo. Pri lateksu je uporaba  ledvenih mrež obvezna zaradi boljšega zračenja. Spodaj sta opisana naravna lateksa.

5. Kakšna je razlika med žigom 100 % lateks natur origin in 100 % lateks?

Oba jedra sta izredno kvalitetna in imata zelo dober oziroma največji delež naravnega lateksa. Jedro pridobljeno po postopku talalay, ima vtisnjen žig 100 % natur origin lateks. Čistost le tega je popolna. Jedra pridobljena po dunlop postopku, ima vtisnjen žig 100 % lateks. Delež je nekoliko slabši, in sicer 95 % naravnega  in 5 % sintetičnega lateksa.

6. Ali je lateks res vroč in je neprijetnega vonja ?

Ne moremo trditi, da je lateks hladen material, nikakor pa ne vroč. Dejstvo je, da na občutek toplote in vonja, močno vpliva čistost naravnega lateksa (kar pa pogosto krivimo material). Boljši kot je odstotek naravnega lateksa (žig na jedru) manjše so težave. Lateks ima svoj značilen vonj po »novem« (po kavčuku), ki se po nekaj tednih razdiši. Pred nakupom vam priporočamo, da le to preverite v najbližji poslovalnici.

7. Ali lateks ležišče lahko izpostavim soncu?

Žal ne, saj mu škodujejo UV žarki in s tem se material znatno postara. Izpostavljanje lateksovega jedra soncu pravzaprav ni nobene potrebe. Toda sončni žarki, ki prodirajo skozi okno niso problem.

8. Naša spalnica je bolj  vlažna ali je to problem?

Nikakor ne! Naša lateks ležišča vgrajujemo tudi na plovila, kjer je vlaga ves čas prisotna.

9. Naša nova postelja bo zaprta do tal in bo imela predale! Ali je to problem?

Kar se tiče zagotavljanja garancije ni problem saj je ležišče samo po sebi dovolj zračno. Ni pa to najboljša možnost z vidika zdravega spanja, ker naj bi bila postelja čim bolj odprta in zračna.

10. Ali mi priporočate nadvložek za zaščito jedra?

Nadvložek ni nujno potreben je pa vsekakor uporaben za reševanje različnih težav. Najpomembnejši razlog je zaščita jedra, enostavno vzdrževanje higiene, ter  zmanjševanje »sredinske luknje pri ločenih jedrih«.

Seveda obstajajo tudi nadvložki za izboljšanje ležišča, in sicer povečanje mehkobe ali potrditve ležalne površine.

5 consko ležišče sestavlja pet različnih predelov, ki se med seboj razlikujejo po obliki in posledično trdoti in podpirajo posamezne dele telesa, kot so glava in vrat, nato ramenski del, sledijo boki, stegna in na koncu še stopala. S to strukturo ležišče že popolnoma zadovolji ortopedske zahteve uporabnika.

7 consko ležišče pa je še bolj ergonomsko, saj ga sestavlja sedem predelov različnih oblik in trdot in se še bolje prilegajo telesu. Sedem consko ležišče ima na površini lateks vložka izdelane še posebne kanale, ki dodatno pripomorejo k fleksibilnosti ležišča.

Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Predvsem potrebujete vzglavnik, ki bo nudil vašemu vratnem delu hrbtenice nudil stalno oporo in ustrezno višino. Velikokrat nas zadovolji že vzglavnik klasične oblike, ki smo si ga izbrali v željeni višini. Če pa si želimo izboljšati naš počitek in tudi zdravstvene težave si lahko izberemo ergonomski vzglavnik. Pri izbiri je pomembna predvsem višina vzglavnika in pa naš način spanja.

Lateks vzglavniki so tudi vsi zelo zračni, na njih se ne potimo. Oblačila vzglavnikov pa so prijazna do kože in pralna.

Vsak dan se običajno začne in konča v postelji. Prespimo kar tretjino življenja. Kvaliteta našega spanca ni odvisna samo od postelje, veliko pomembnejše je jedro ležišča. Toda, kako izbrati pravo polnilo zase: lateks, penasta ležišča, vzmetnice, vodno ali zračno jedro? Odgovor je preprost in ga je mogoče povzeti zelo na kratko. Ležišče mora ustrezati vsakemu posameznemu uporabniku. Pozorni moramo biti na telesno višino, ki je izražena kot indeks telesne mase (ITM). Spodaj je nekaj najpomembnejših nasvetov in parametrov, na katere se moramo osredotočiti. Dejstvo je, da ne obstaja univerzalno ležišče, ki bi bilo primerno za vsakega uporabnika posebej. Izbira postelje je investicija v zdravje in spočitost, zato si vzemite čas in izberite model, ki bo ustrezal vašim željam, potrebam in morebitnim težavam.

Za kvaliteten počitek mora biti izpolnjenih več dejavnikov v spalnici , tišina ,tema in ustrezna temperatura. Najpoglavitnejše pa je pravilno izbrano ležišče. Izbira ležišča je odvisna od mnogih dejavnikov, teža, višina, starost.

Na voljo so vam ležišča v treh različnih trdotah. Osnovno se delijo na:

  • mehko ležišče, ki ga priporočamo ljudem z do cca. 55kg telesne teže,
  • srednje trdo ležišče, ki ga priporočamo ljudem z do cca. 90kg telesne teže in
  • trdo ležišče, ki ga priporočamo ljudem nad 90kg telesne teže.

Pri izbiri trdote ležišča pa je pomembna tudi naša telesna višina in konstrukcija.
Ob pravilni izbiri trdote ležišča vam bo nudilo tisto, kar ste od njega pričakovali in se potrudilo, da vas celo prijetno preseneti.

Za lažje odločanje pri izbiri trdote ležišča smo vam pripravili  tabelo, kjer si skupaj z našim svetovalcem lahko ogledate v našem spalnem salonu.

Primerna trdota – lateks ležišče zagotavlja optimalno podporo in enakomerno razporeditev teže.

Premehko – čeprav premehko ležišče na začetku daje občutek udobja, se kasneje začnejo pojavljati bolečine v križu.

Pretrdo – pretrdo ležišče je vzrok za nepravilno razporeditev teže, kar privede nemirnega spanca tekom noči

Zaupajte nam vaše težave in skupaj bomo našli optimalne rešitve.

Ni nujno, to je predvsem odvisno od naših spalnih navad. Priporočamo ne pretrdo ne premehko ležišče.

Pri spanju na trebuhu priporočamo trdo ležišče in spanje brez vzglavnika (da nam ne lomi hrbtenice).

Primerna trdota – lateks ležišče zagotavlja optimalno podporo in enakomerno razporeditev teže.

Premehko – čeprav premehko ležišče na začetku daje občutek udobja, se kasneje začnejo pojavljati bolečine v križu.

Pretrdo – pretrdo ležišče je vzrok za nepravilno razporeditev teže, kar privede nemirnega spanca tekom noči

Zavedati se moramo, da kvalitetno spanje ni vedno pogojeno s ceno (najdražje je najboljše). Pri izbiri conskih jeder bodite pozorni samo na telesno višino. Zmotno je, da je 5-consko ležišče slabše kot 7-consko. Vsako jedro mora delovati na telo tako, da cone pravilno podpirajo hrbtenico in tako dosežemo pravo lego. Lega hrbtenice mora biti v naravnem položaju (oblika črke s), ne glede na to, v kakšni legi spimo (na hrbtu, boku ali trebuhu). Pri najustreznejšem položaju telesa in ležišča je zelo pomembna trdota jedra. Če imamo premehko jedro, se nam v ledvenem delu preveč usloči (učinek viseče mreže). Pretrdo ležišče da občutek lebdenja. Jedro mora biti ravno prav trdo oziroma mehko. Priporočamo srednjo trdoto.

Za kvalitetno spanje je izredno pomembna velikost postelje. Širina naj bo vsaj 80 cm na osebo in dolžina 10−15 cm daljša od telesne višine. Višina jedra od tal do vrha pa naj bo 55−60 cm. Ko se usedemo na rob postelje morata biti stegnenica in golenica pod pravim kotom.  Pravilno izbrana višina nam omogoča lažje prihajanje v posteljo in vstajanje s postelje.

Garancijska doba ni pokazatelj, kako dolgo naj bi ležišče uporabljali. Potrošnika le varuje pred napakami na izdelku nikakor pa ne pred izgubo udobja in podpore. Ležišča imajo na jedro popolno garancijo 3 leta. Vzglavniki postelje, letvice in posteljnina  imajo 2-letno garancijo, z upoštevanjem garancijskih pogojev. Vsi izdelki na električno energijo imajo 1-letno garancijo.

Poleg garancije, ki jo nosi vsak izdelek zase, vam zagotavljamo tudi servisiranje ležišč. To pomeni, da ne glede na to, kdaj je bilo ležišče kupljeno, ga vedno lahko prilagodimo novim zahtevam in potrebam, če je le mogoče. Življenjska doba je od 10-l2 let.
Menjavo priporočamo na 5-7 let, saj razvoj na tem področju neprestano napreduje. Vse naše prevleke imajo zaščito proti pršicam in bakterijam, ter snemljivo pralno prevleko. Nekatere lahko peremo doma v pralnem stroju umetna volna, bombaž  na 40-60 °C, kameljo dlako, jezersko solčavsko volno in svilo pa lahko čistimo samo v čistilnici.

Naravni materiali

Brezplačna montaža posetlj

Možna izdelava po meri

Izdelano v Sloveniji