Vzmetnice Marsen, kakovostna ležišča izdelana v Sloveniji

Tudi otroci potrebujejo kvalitetno vzmetnico

Nedavna študija je pokazala, da je spanje na kvalitetrni vzmetnici v najstniških letih bolj pomembno kot kot pri odraskih osebah. Otroci preživijo v postelji več časa kot odrasla oseba. Količina priporočenega dnevnega spanca je odvisna predvsem od otrokove starosti.

  • dojenčki (od treh pa do enajstih mesecev starosti) v povprečju potrebovali od štirinajst do petnajst ur spanja
  • malčki od dvanajst do štirinajst ur dnevno,
  • predšolski otroci od enajst do trinajst ur in
  • šoloobvezni otroci od deset do enajst ur.

Zagotoviti ustrezno okolje

Tako kot odrasli, tudi otroci za spanje potrebujejo umirjeno in tiho okolje. Udobno ležišče, ravno pravšnja svetloba in ustrezna temperatura v otroški sobi, so le nekateri izmed mnogih dejavnikov, ki zagotavljajo otroku prijazno spalno ozračje. Ne le umirjeno okolje, tudi oseba, ki pospremi otroka k nočnemu počitku naj bo sproščena. Otrok bo začutil njeno napetost. Morda ga bo to vznemirilo in zaradi tega ne bo mogel zaspati. Bolje bo, da si vzamete nekaj minut za sprostitev, preden se skupaj lotita branja pravljice za lahko noč. Umirjena igra ali pogovor v spremljavi nežne glasbe, bodo blagodejno vplivali tako na vas kot na otroka.

Izbira ustreznega jedra

Ni vsako jedro primerno za otroka. Otroci so v fazi razvoja in rasti, zato je do obdobja najstništva najustreznejše eno consko jedro. Več conska jedra (3, 5, 7) so primerna za osebe, ki so že dosegle »končno telesno višino in težo«. Namen več conskih ležišč je predvsem v ustrezni opori ledvenega in ramenskega dela telesa. Otrokov ledveni del pa ne bo na ustreznem delu jedra saj raste in se spalni položaj menja, ob tem pa je tudi prelahek, da bi mu cone nudile oporo, ki jo potrebuje. Posteljno jedro ne sme biti pretrdo saj so večinoma otroci lahki in se jim ležišče ne poda v takšni meri kot odraslemu.

Pomembno je tudi, da ima otrok posteljno jedro iz naravnih materialov. Še posebej v primeru zdravstvenih težav (težave z astmo, alergijami na prah in pršice). Eno consko lateksovo jedro je dobra izbira za otroke, ki imajo težave z alergijami saj je lateks antistatičen in antialergijski. Ne veže nase prahu in je negostoljuben za pršice.

Kvalitetno in ustrezno ležišče za otroka je pomembno saj mu s tem omogočamo, da se lahko dobro spočije, regenerira in tako bo lahko pripravljen za nove podvige v prihodnjem dnevu.

Naravni materiali

Brezplačna montaža posetlj

Možna izdelava po meri

Izdelano v Sloveniji