Vzmetnice Marsen, kakovostna ležišča izdelana v Sloveniji

Življenjska doba ležišč

1. Kakšna je običajna življenjska doba ležišča ob primernem vzdrževanju?

Življenjska doba posteljnega jedra je različna, namreč več dejavnikov vpliva na obrabo le tega. Zelo pomemben dejavnik je telesna teža uporabnika ter ali jedro uporablja tudi kot sedežno garnituro (mala stanovanja oz garsonjere). Toda, če gre za uporabnika s povprečno telesno težo in jedro uporablja zgolj za počitek in spanje, potem je ob vzdrževanem jedru  življenjska doba od 8 do 10 let. Običajno se prej menja jedra iz higienskih razlogov.

2. Od česa je odvisna življenjska doba ležišča?

Pomembnejši dejavnik je telesna teža uporabnika in ustrezna opora za ležišče (letveno dno). Če ima ležišče dobro oporo, bo tudi ležišče nudilo dobro oporo uporabniku. V primeru, da je letveno dno že dotrajano se bo tudi ležišče hitreje deformiralo.

3. Ali uporabniki lahko vplivamo na življenjsko dobo ležišča? Kako?

Da, lahko. Ob vsem tem pa se lahko podaljša življenjska doba z rednim obračanjem jedra, da se ga enakomerno uporablja z obeh strani. Dodatno pripomorete še s sesanjem ležalne površine in občasnim pranjem prevleke.

4. Kakšno vzdrževanje in čiščenje potrebujejo posamezna ležišča? Kaj priporočate svojim kupcem?

Večino ležišč/vzmetnic je potrebno redno obračati (najmanj na 3 mesece), ležalne površine posesati in na nekaj let se lahko prevleka opere. V primeru, da je potreba po pogostejšem pranju (zaradi alergij ali drugih zdravstvenih razlogov) je boljša rešitev, da se uporabi nadvložek za zaščito samega jedra. Namreč s pogostim pranjem se uničuje tudi prevleka.

5. Kako vemo, kdaj je čas za zamenjavo ležišča?

Najpogostejša izkušnja uporabnikov je, da ko spijo drugje (hotel, apartma ipd) spijo občutno bolje kot doma. To je zelo pomemben pokazatelj, da je obstoječe ležišče neustrezno. Lahko pa pride do situacije, ko uporabniki sami ugotovijo, da imajo pogoste težave/ bolečine v hrbtu, se ponoči zbujajo  zaradi ležišča ali pa je spanje na kavču udobneje kot v postelji.

Naravni materiali

Brezplačna montaža posetlj

Možna izdelava po meri

Izdelano v Sloveniji